Smolný víkend žen

17.10.2024 | A tým ženy, Ženy A | 0 komentářů

O víkendu 12.-13.10. odehrály ženy 4. a 5. kolo 1. ligy žen. Ze dvou zápasů se jim podařilo vykutat dva body za dvě prohry v prodloužení. V sobotu dokázaly holky trápit favorita soutěže FBC VHST Kutná Hora, kdy s tímto silným soupeřem dokázaly hrát vyrovnané utkání. V neděli se jihlavské ženy střetly s týmem ze Světlé nad Sázavou. Tento zápas vypadal zpočátku velmi nadějně, jelikož Jihlava po první třetině vedla už 4:1. Nakonec však soupeř dokázal zápas vyrovnat a dotáhnout až do prodloužení, které se mu následně podařilo vyhrát.

EAV SK Jihlava x FBC VHST Kutná Hora

3:4p

Branky za Jihlavu: 1. Vytisková (Kučerová), 18. Korešová (Kalinová), 24. Šmahelová E. (bez asistence)

EAV SK Jihlava x Sklo Bohemia Světlá n/S

4:5p

Branky za Jihlavu: 9. Dolejší (Kittlerová), 9. Jašková (Kalinová), 15. Procházková (Kittlerová), 17. Krčálová (Kučerová)

Do rozhovoru byla pozvána, nejlepší hráčka nedělního utkání, Klára Šulová.

Jak hodnotíš víkendové zápasy?

Víkendové zápasy hodnotím pozitivně, i přestože výsledkově nedopadly tak, jak jsme si přály. Rády bychom už zlomily naši sérii proher, bohužel oba zápasy došly až do prodloužení, ve kterých už jsme nedokázaly vybojovat další body.

Jak se ti osobně hrálo?

Mně osobně se hrálo dobře. Zvykám si na novou pozici na hřišti, se kterou se postupně sžívám, tak to má momentálně většina mých spoluhráček a věřím, že si každá do budoucích zápasů vybudujeme větší jistotu ve věcech, které máme na hřišti plnit, a začnou se výsledky zápasů obracet v náš prospěch

Co je podle tebe důvodem, že jste ze dvou prodloužení nedokázaly ani jedno vyhrát?

Obě prodloužení skončily téměř stejně, a to střelou soupeřky ze středu hřiště, kterou jsme si nedokázaly pohlídat. V těchto chvílích, jako jsou například prodloužení, bychom měly udržet klidnou hlavu, což je jeden z našich velkých problémů, na kterém je potřeba začít pracovat.

Které utkání pro tebe bylo náročnější?

Náročnější pro mě bylo spíše nedělí utkání, především z důvodu fyzické stránky. Všechny v tomto víme o našich nedostatcích, které nám bohužel často zápasy prohrávají. Celkově bych ale začátek naší sezóny neviděla negativně. Všechny se snažíme plnit a osvojit si úplně nové věci, které se nám postupně začínají dařit a zapadat do sebe a určitě se to brzy odrazí i na výsledcích.

V následujícím 6. kole ligy čeká ženy repríza 3. kola, opět se totiž utkají s tymem Aligators Šitbořice a opět se bude hrát na hale v Křenovicích. Utkání se odehraje v sobotu 26. října v 16:00 hodin.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *