Mezinárodní zápas v Jihlavě, aneb Kemp mládeže 2024

26.08.2024 | Klub | 0 komentářů

Od neděle 11. srpna do pátku 16. srpna se v Jihlavě uskutečnil již tradiční sportovní kemp mládeže. Jako každý rok se akce velmi povedla, děti si odnesly plno zážitků, užily si spoustu zábavy a udělaly si nové kamarády. To letos platí dvojnásob, jelikož k nám zavítalo i dvanáct hráčů z Ukrajiny. Celkem se tedy kempu zúčastnilo více než 50 dětí. Jak celý kemp probíhal a co všechno si děti vyzkoušely a zažily, se dozvíte v článku níže.

Hlavní snahou všech trenérů bylo dělat různorodé zábavné tréninky, které v dětech podpoří lásku ke sportu. Děti měly několik venkovních tréninků, kde si prověřily svůj postřeh, koordinaci a učily se, jak by měla správně vypadat atletická abeceda. V hale jsme jeden trénink věnovali gymnastice, kdy jsme si zkoušeli základní gymnastické úkony, jako například kotoul dopředu a dozadu, stojku na hlavě nebo hvězdu. Také jsme si zahráli fotbal, házenou a v neposlední řadě také florbal. Florbalový trénink jsme měli vždy alespoň jednou denně, trénovali jsme vedení balonku, nahrávky i samotnou hru.

Zlatým hřebem celého soustředění byl čtvrtek. Kdy se uspořádaly dva mezinárodní zápasy mezi jihlavskými a ukrajinskými florbalisty. Nejprve se ráno starší skupinka z Ukrajiny utkala s týmem trenérů. Zápas se hrál 3×15 minut hrubého času a trenérům se v něm podařilo zvítězit těsně 7:6. Odpoledne následovalo utkání dětí, jež mělo snad vše, co by mezinárodní zápas měl mít. Na začátku měli děti nástup na hřiště za hudebního doprovodu, poté zazněly státní hymny, utkání bylo řízeno rozhodčím a na konci byli vyhlášeni a odměněni nejlepší hráči obou týmů. Zápas nakonec dopadl lépe pro děti z Ukrajiny, které přehrály jihlavské florbalisty poměrem 10:3.

Když jsme zrovna nesportovali, navštěvovali jsme zajímavá místa v Jihlavě a okolí. V pondělí jste nás mohli potkat v ZOO Jihlava, v úterý ráno jsme se vydali na Zaječí skok. Ve středu nás zasáhlo velmi horké počasí, a proto není divu, že naším cílem byl Vodní ráj Jihlava. Poslední výlet jsme si udělali v pátek, kdy jsme zdolali všech 162 schodů na Svatojakubské věži. Všude jsme si to moc užili a zpestřili si program našeho kempu.

Děkujeme všem dětem, které se kempu účastnily, za jejich snahu a chuť sportovat a také všem, kdo se jakýmkoli způsobem podíleli na realizaci kempu. Bez vás by to nešlo!

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *