Dorostenci potí krev pro 1. ligu!

25.07.2024 | Dorostenci | 0 komentářů

Dorostencům skončila první část přípravy na novou sezonu a čekají je tři týdny volna. Jednalo se o fyzicky velmi náročnou část, kterou ale tým velice potřeboval, jak v rozhovoru níže potvrzuje i obránce týmu Oliver Kolář. Jak dosavadní příprava probíhala, co je v plánu nadále, nebo jak přípravu hodnotí samotní hráči, se dozvíte v tomto článku.

Minulou sezonu odehrál A tým dorostenců v 1. lize dorostenců. V této lize bude tým pokračovat i v sezoně nadcházející, jelikož se jedná o celostátní soutěž, kde mohou hoši z Jihlavy narazit na ty nejkvalitnější soupeře, je zapotřebí kvalitní přípravy a to nejen té herní, ale i kondiční. Příprava je rozdělená na dvě části, tu první, jež trvala od začátku května do konce června, mají svěřenci trenérů Romana Komendy a Martina Štolla již úspěšně za sebou.

V této části měli kluci čtyři tréninky týdně, dva venku a dva v hale. Všechny tréninky byly zaměřené hlavně na získání vyšší fyzické kondice. Nechyběla hra 3 na 3, posilování, či velice oblíbené běhání schodů. Bylo také vyhověno přání hráčů zkusit si i posilovnu. Nyní mají kluci tři týdny zaslouženého volna než začne druhá část přípravy.

Začátek druhé části přípravy je plánován na poslední červencový týden. Tato část by měla být už více zaměřená na herní činnost a celkově na florbal. Vrcholem přípravy bude závěrečné čtyřdenní soustředění týmu, které se bude konat v posledním srpnovém týdnu.

Odpovědi na otázky týkající se letní přípravy nám poskytl Oliver Kolář, patřící mezi největší stálice týmu.

Jak hodnotíš první část přípravy na novou sezonu a jaké z ní máš pocity?

První část přípravy byla relativně náročná a z naší strany si myslím, že dobře odmakaná. Když bych srovnal letošní přípravu a tu loňskou, tak ta letošní se mi zdála o dost náročnější a myslím si, že je to dobře, jelikož minulá sezóna nám ukázala, že nejsme ještě úplně fyzicky dobře připraveni, jak bychom chtěli. Jinak pocity mám dobré, myslím si, že jsme se s klukama dobře hecli a většina do toho dala maximum, tak jak jsme si na začátku s trenéry řekli. Myslím si taky, že jsme už mnohem lépe připraveni na novou sezónu a řekl bych, že už se pomalu můžeme začít připravovat i na trénink toho herního projevu, jelikož první část byla hodně o té fyzické přípravě.

Co pro tebe osobně bylo v přípravě nejnáročnější?

To je taková jednoduchá, ale zároveň záludná otázka teda. No tak nejnáročnější, asi ty delší běhy nebo výběhy v plné intenzitě, to asi bylo pro mě osobně nejnáročnější.

Dále by mě zajímalo, co tě v přípravě nejvíce bavilo?

Asi tak nějak celkově být s tím týmem. Hrozně se mi líbilo a bavilo mě, jak jsme se navzájem povzbuzovali, když už třeba někdo nemohl, nebo když jsme se občas domluvili a před tréninkem nebo i po tréninku jsme si šli jen tak zastřílet na branku. Myslím si, že právě ta týmovost je něco, co nám třeba ten minulý rok možná trochu chybělo a proto jsem z toho teď tak nadšený.

Teď máte tři týdny volna, jak plánuješ tohle volno strávit?

Jelikož se mi povedlo si zařídit brigádu, tak bych chtěl co nejvíce času strávit tam. Jinak uvidíme, určitě si dám pár dní trošku v klidu, protože konec školního roku byl ve všech ohledech celkem náročný. Určitě nemůžu zanevřít ani na tréninky, jelikož máme nějaké individuály, co nám trenéři dali, a byla by blbost jich nevyužít, protože by pak ty 2 měsíce makání předtím trochu postrádaly smysl.

0 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *